top of page

vr 30 okt

|

Dynamic

Doppler onderste extremiteit (Almelo)

Bloedvaten in de onderste extremiteit en hun pathologie: herkennen en zichtbaar maken met echografie/doppler. Accreditatie: KNGF (kwaliteistdeel), KABIZ en NVvP 4

Inschrijving is gesloten
Andere opleidingen bekijken
Doppler onderste extremiteit (Almelo)
Doppler onderste extremiteit (Almelo)

Tijd en locatie

30 okt 2020, 10:30 – 15:00

Dynamic, Bedrijvenpark Twente 165L, Almelo

Inhoud

Steeds meer podotherapeuten, podologen en fysiotherapeuten hebben een echosysteem en scannen veelvuldig de onderste extremiteit. Binnen deze regio zullen tijdens een onderzoek bloedvaten in beeld komen.

Bij het juiste gebruik van doppler is het een ‘must’ dat je weet wáár je naar kijkt. Hoe groot zijn pulserende vaatjes in het weefsel en betekent veel pulsatie - automatisch - veel klachten? Doppler is onmisbaar om diagnostiek te bedrijven.

Inhoud: de bouw en functie van de bloedvaten in het been komen aan bod met daarnaast pathologie zoals diepe veneuze trombose (DVT) en atherosclerose. Het is ook belangrijk te weten hoe een ontsteking tot stand komt en hoe we vervolgens verhoogde weefselactiviteit zichtbaar kunnen maken met de dopplerfunctie in relatie tot het bewegingsapparaat. 

Tijdens de praktijksessie is er aandacht voor de instellingen van het echosysteem en zoeken we de belangrijkste arteriën en venen op in de lies, knieholte, rondom de enkel en onder de voet.

Deze cursus is bedoeld voor podotherapeuten, podologen en fysiotherapeuten die enige ervaring hebben met echografie van het bewegingsapparaat en een echosysteem ter beschikking hebben met doppler. De basiskennis van het verloop van de bloedvaten in de onderste extremiteit wordt als bekend verondersteld. U oriënteert zich voorafgaand aan deze opleiding op het onderwerp met behulp van de literatuurlijst. 

Gebied: onderste extremiteit

Docenten:

- At Voorhorst, fysiotherapeut

- Jan Zwak, applicatiespecialist

Datum:

vrijdag 17 april 2020

Locatie: Trainingsruimte Dynamic te Almelo

Tijdstip: 10:30-15:00

Inclusief uitgebreide broodmaaltijd

Kosten: 

€ 250,- per persoon

€ 199,- per persoon - voor praktijken die hun huidige echosysteem hebben aangeschaft bij Dynamic 

Accreditatie KNGF (kwaliteistdeel), KABIZ en NVvP 4 

Deel dit evenement

bottom of page