top of page

za 12 okt

|

Landgoed Beukbergen

Toegepaste Shockwave Therapie

Lokatie: Landgoed Beukberge, Huis ter Heide Deze unieke opleidingsdag Toegepaste Shockwave Therapie is bedoeld om je kennis een lat hoger te leggen en beter te begrijpen wat shockwave is, wat het verschil is tussen radiale en gefocusseerde shockwave en wat mogelijke indicaties/protocollen zijn.

Tijd en locatie

12 okt 2024, 10:00 – 16:00

Landgoed Beukbergen, Amersfoortseweg 59, 3712 BB Huis Ter Heide, Nederland

Inhoud

Deze unieke opleidingsdag Toegepaste Shockwave Therapie is tot stand gekomen uit de samenwerking met het internationale docenten-team vanuit de EMS Dolorclast Academy, Zwitserland. Tijdens deze opleidingsdag werken we met deze laatste inzichten en geven je als fysiotherapeut een goede start of nieuwe verdieping over de toepassing van shockwave therapie binnen verschillende indicatiegebieden.

Shockwave wordt al jaren toegepast binnen vele fysiotherapie praktijken. Er is recent nieuw wetenschappelijk onderzoek uitgekomen wat significante verschillen in energie-output laat zien in de geclaimde en werkelijk aangetoonde effectiviteit van diverse shockwave apparaten. Welke gevolgen heeft dat voor uw behandeling? Wij brengen u graag op de hoogte tijdens deze theorie/praktijkdag.

Met universiteitsprof. dr. med. Christoph Schmitz (LMU München) hebben we de grootste academische expert op het gebied van ESWT als cursusleider bereid gevonden zijn kennis met u te delen. Hij heeft inmiddels bijna vijftig artikelen over ESWT in internationale peer-reviewed tijdschriften gepubliceerd. De ultieme kennis over ESWT die u dus bij de bron kunt verkrijgen.

Hij wordt ondersteund door (sport)fysiotherapeut André Stroet MSc.  André heeft al ruim 20 jaar ervaring met shockwavetherapie en was daarmee een van de grondleggers van deze innovatieve therapie in Oost Nederland. Hij bezoekt regelmatig bij- en nascholingen op shockwave gebied in binnen en buitenland. Hij is aangesloten bij de NVMST en ISMST.

Leerdoelen: door middel van basisvaardigheden, casuïstiek en klinisch redeneren leer je om shockwave op een efficiënte wijze als therapie in te zetten in je praktijk.

Diagnose middels echografie zullen we ook belichten als onderdeel van de basisvaardigheden zodat er een zekere shockwave therapie zal worden toegepast.

Inhoud van de opleiding: Tijdens de theoretische bijeenkomst bespreken we onderstaande onderwerpen: 

- Evidence based shock wave therapie van het muskuloskeletale systeem 

- De Physiotherapy Evidence Database (PEDro) 

- (Bio)fysische aspecten van extracorporale shock wave 

- Moluculaire en cellulaire mechanismen van ESWT op het muskuloskeletale systeem 

- Indicaties van ESWT en RSWT 

- Contraindicaties van ESWT en RSWT 

- Plaatsbepaling SWT in de fysiotherapie praktijk 

- Meerwaarde van SWT voor de fysiotherapie praktijk 

- Juridische aspecten m.b.t. SWT voor de fysiotherapiepraktijk

We gaan tijdens de hands-on sessie (ruim 2.5 uur) met elkaar aan de slag. Met behulp van casuïstiek oefenen en direct werken met de systemen. Praktischer is er niet!

Met de opgedane theoretische en praktische kennis ben je in staat om een concreet behandelplan met shockwave therapie voor jezelf of jouw collega’s te formuleren.

Doelgroep: fysiotherapeuten

Docenten:

- Christoph Schmitz, Full Professor of Anatomy and Head of the Department of Neuroanatomy at Ludwig-Maxi-milians-University of Munich (Munich, Germany). He is one of leading basic and clinical scientists in the field of extracorporeal shock wave therapy (ESWT).

- Andre Stroet, Fysiotherapeut, Manueel Therapeut Marsman(r), MSc Sportfysiotherapeut, MSU Echografist, Int. Registered Shockwavetherapeut, Gastdocent Swiss Dolorclast Academy (Shockwave)

Datum:

zaterdag 12 oktober 2024

Tijdstip: 10:00-16:00

Locatie: Landgoed Beukbergen, Amersfoortseweg 59, 3712 BB HUIS TER HEIDE

Kosten: € 285,- per persoon 

€ 235,- per persoon - voor praktijken die hun huidige shockwavesysteem hebben aangeschaft bij Dynamic/Innoventa

Accreditatie: Kwaliteitshuis Fysiotherapie en KeurmerkFysiotherapie is aangevraagd.

Deel dit evenement

bottom of page